Geschiedenis van de winkel

De deuren van de bloemenwinkel aan de Heereweg 4 gingen voor het eerst open op 6 mei 1971.

Gerard en Marian Dekker, de toenmalige eigenaren van de bloemenwinkel Eurofloor  hadden een pand gekocht aan de Heereweg 4. Toen ze het pand kochten hebben ze eerst wat verbouwd om er enigszins te kunnen verkopen. Ze moesten er ook in wonen en groot was het pand niet. Achter de vrij kleine winkel zat de woonkamer en alle handel werd van achteren aangevoerd en moest dus eerst door de woonkamer!

In 1975 lieten ze een kas bouwen achter de bloemenwinkel en in 1978 begonnen ze met een rigoreuze verbouwing van het winkelpand.
Alles werd platgegooid op 2 zijmuren na. Er werd een verdieping bijgebouwd en het woonhuis van Gerard en Marian verplaatste zich naar boven. De winkeloppervlakte werd met 50% vergroot en er werd een zeer werkbare bindruimte ingericht.  In de jaren die volgden groeide Eurofloor al snel uit tot een goedlopende bloemenwinkel die tot in de wijde omtrek bekendheid geniet. 

April 2001, bijna 30 jaar, later besluiten Gerard en Marian dat het tijd wordt voor een nieuwe uitdaging. De bloemenwinkel bieden ze ter overname aan maar het bedrijf Eurofloor blijft bestaan. Gerard en Marian richten zich volledig op  kantoorbeplantingen op hydrocultuur en de (onderhouds-)abonnementen. Ook nu anno 2015 bestaat Eurofloor nog steeds. Heeft u kantoorbeplanting op hydrocultuur nodig neem contact op met Eurofloor op telefoonnummer: 072-5093948.
De bloemenwinkel wordt overgenomen door een ambitieuze ondernemer. Het concept van Gerard en Marian wordt overboord gegooid en er wordt een hoog segment bloemenwinkel neergezet. Begin 2003 blijkt dit geen goed idee en de ondernemer wordt in februari 2003 failliet verklaard.

Gerard en Marian die nog steeds eigenaar zijn van het pand, willen toch kijken of er een andere bloemist-ondernemer is die hun succesverhaal weer nieuw leven in kan blazen.

Begin april wordt Danny hierover benaderd. Hij werkt op dat moment nog in het familiebedrijf en samen met zijn oom maken ze kennis. 

Danny besluit samen met zijn partner Margit de sprong te wagen!

Op 11 april 2003 worden de deuren geopend van Euroflower Schoorl. Een andere eigenaar, een naam die doet denken aan de eerste eigenaar en ook het concept wordt weer teruggebracht. Betaalbare kwaliteit met voor ieder wat wils. Ook de vertrouwde gezichten van de werkneemsters die al bij Gerard en Marian werkzaam waren, worden door ons benaderd om samen met ons een nieuwe poging te wagen. De bloemenwinkel aan de Heereweg 4 wordt opnieuw een succesverhaal!
 

Ondertussen is het pand verkocht aan een vastgoedontwikkelaar. Met alle plannen die er liggen vanuit de gemeente voor herontwikkeling van het centrumgebied is het spannend wat de toekomst gaat brengen voor de bloemenwinkel aan de Heereweg 4. We zullen u via de website op de hoogte houden!

 

 

Openingstijden

Maandag  08:00-18:00
Dinsdag 08:00-18:00
Woensdag  08:00-18:00
Donderdag  08:00-18:00
Vrijdag 08:00-18:00
Zaterdag 08:00-17:00
Zondag 10:00-17:00

Bezorginformatie

  • Wij bezorgen dagelijks in de regio Bergen (NH), Castricum en directe omgeving.
  • Bestellingen buiten onze regio worden bezorgd door de bloemisten van FloraNL.
  • Vandaag besteld voor 14:00 uur is vandaag geleverd! (zon- en feestdagen uitgesloten) Zaterdag tot 12u.
  • Bezorgtijdstip kan niet worden gegarandeerd.

Extra informatie

  • Bloemen zijn een natuurproduct.
  • De geleverde boeketten kunnen afwijken.
  • Wij geven 7 dagen vaasgarantie!
  • Prijzen inclusief btw en exclusief € 4.50 bezorgkosten voor bestellingen in Schoorl.
  • Op speciale dagen bezorgen wij ook op zondag
  • Wijzigingen en kennelijke (druk)fouten voorbehouden.