Rouwboek Fleurop 'Zoals je was'

In 2018 heeft de Fleurop een nieuw rouwboek uitgebracht met voorbeelden en inspiratie voor bloemen bij een afscheid. Het boek inspireert door rouwbloemen een karakter te geven. 

Binnen deze karakters onderscheiden we weer verschillende stijlen! Van alle stijlen vindt u voorbeelden van de verschillende bindvormen.

De bindvorm is de manier waarop de rouwbloemen zijn gebonden.We onderscheiden de volgende bindvormen: Rouwboeket, biedermeier, ovaal - gemengd of op groep, speciale vormen, rouwkrans of kistbedekking.(voor meer uitleg over bindvormen zie verderop tekst)

Karakters
Bescheiden rouwwerk Je trad niet graag op de voorgrond. Voor jou geen gedoe. Je was iemand die met kleine dingen snel evreden was en er in stilte van genoot. Een mooi, ingetogen mens.

Kleurrijk rouwwerk Het kon jou niet kleurrijk genoeg zijn. Zo leefde je je leven. Uitbundig en vol vreugde. Je was een levensgenieter die kleur bracht in alles wat je tegenkwam.

Romantisch rouwwerkJe omringde jezelf door gezelligheid. Klassieke stijlen spraken jou het meeste aan. Een romantisch type vol liefde en aandacht.

Natuurlijk rouwwerk
Je hield van de natuur. In al haar pracht. Buiten, daar wilde je zijn. Daar voelde je je op je gemak.  Daarom haalde je buiten ook vaak naar binnen. Een natuurmens pur sang. 

Jeugdig rouwwerk Je was jong. In leeftijd of in geest. Die jeugdigheid tekende je leven en bepaalde wie je was. Voor altijd jong. 

Stijlen
De karakters zijn onderverdeeld in stijlen. Zo heeft het karakter Bescheiden de volgende stijlen: Vaarwel, Stilte, Afscheid, Dankbaar en Herinnering. 

Van de desbetreffende stijlen worden er in het productoverzicht 2 á 3 bindvormen getoond.Bindvormen 
Bindvorm is de manier waarop het rouwboeket of rouwwerk is gebonden (1,2,3):

 

1) Rouwboeket - Rouwboeket in vaas - Biedermeier - Ovaal op groep & gemengd

Rouwboeket Een rouwboeket is een liggend boeket, gebonden zodat deze liggend mooi uitkomt. De boeketten zijn verkrijgbaar in klein, middel en groot.

Rouwboeket in vaas Naast een liggend rouwboeket, kun je ook kiezen voor een rouwboeket in vaas. Dit boeket moet dan in een vaas gezet worden. Het rouwboeket in vaas is ook verkrijgbaar in verschillende grootten.

Biedermeier Een Biedermeier is een rouwstuk dat rond en bloemrijk gebonden is. De bloemen vormen samen een compacte halve bol bloemen. Meestal hebben alle bloemen dezelfde lengte. Je kunt kiezen tussen een Biedermeier van 40, 50 of 60 cm groot

Ovaal of gemengd Zowel de ovaal als gegroepeerd rouwwerk wordt in ovaal vorm gebonden. Bij gegroepeerd rouwwerk worden de bloemsoorten bij elkaar 'gegroepeerd'. Bij het ovale rouwstuk zijn alle bloemen gemengd.

 

2) Druppel  - Hart - Krans - Ster - Vlinder 

         

Druppel De naam zegt het al, dit rouwwerk heeft de vorm van een druppel. Het begint bovenin voller en loopt mooi uit naar een punt.

Rouwbloemen in hartvorm Naast de welbekende krans of kruisvorm, zijn rouwbloemen ook verkrijgbaar in hartvorm. Bijvoorbeeld met rode rozen of zoals dit voorbeeld met 100% natuurlijke materialen.

Rouwkrans Bij de rouwkrans zijn de bloemen in vorm van een krans gebonden. Vaak gebruikt voor bijzondere gelegenheden, zoals Dodenherdenking.

Rouwstuk in vorm ster Groot verdriet is niet weg te nemen, maar deze stijl heeft alles in zich om het op een persoonlijke manier te verzachten. De gebruikte bloemen van de afbeelding kunnen in overleg met een bloemist veranderd worden.

Rouwbloemen in vorm vlinder Rouwbloemen in een speciale vorm van een vlinder, stijlvol opgemaakt met gemengde bloemen voor een kleurrijk geheel. Gepast bloemstuk om de overledene op een bijzondere wijze te herdenken.

 

3) Kruis - Rouwwerk met iets persoonlijks - Halve- of hele kistbedekking.

              

Rouwstuk in kruisvorm De diepe stilte van verdriet in een bijzondere vorm. Het gebruik van bloemen kan in overleg veranderd worden.

Rouwwerk met iets persoonlijks Rouwwerk maak je nog persoonlijker met een lievelingsknuffel, het favoriete speelgoed of een instrument. Naar wens kan dit in overleg met ons in het rouwwerk toegevoegd worden.

Halve- of hele kistbedekking Tussen de bindvormen horen natuurlijk ook de halve- en hele kistbedekking. Zoals de naam al zegt, bedekken de rouwbloemen een halve of hele kist. De afmetingen zijn 110 cm (half) en 160 cm(heel). 

 

Symbolen voor de verschillende bindvormen
Aan de hand van onderstaande symbolen kun je zien welke bindvorm beschikbaar is bij een stijl. Aan de rechterzijde staan de verschillende stijlen genoemd. Een aantal bindvormen vindt u bij deze stijlen terug. Aan de hand van de symbolen weet u naast de voorbeelden wat er nog meer mogelijk is in die stijl.

 

 

Zoeken op vorm of karakter en via stijlen
In onze webwinkel kunt u op 2 manieren uw rouwwerk vinden. Of u zoekt op bindvorm of u zoekt op karakter. In de categorie bindvorm vindt u alle rouwstukken terug. In de categorie karakter vindt u de besproken stijlen terug. Net iets minder uitgebreid maar zeker zo inspirerend. 

De stijlen in kleur vindt u aan de rechterzijde van deze pagina. Voor de Stijlen in het wit KLIKT U HIER.

Fleurop stijlen kleur

STIJL: Stil landschap

STIJL: Stille woorden

STIJL: Schemerlicht

STIJL: Afscheid

STIJL: Dankbaar

STIJL: Dierbaar

STIJL: Eeuwig Licht

STIJL: Groot verdriet

STIJL: Herinnering

STIJL: Mooie momenten

STIJL: Omarm me

STIJL: Oneindig

STIJL: Schemerlicht

STIJL: Stil landschap

STIJL: Stille woorden

STIJL: Verborgen aanwezig

STIJL: Volop in het leven

STIJL: Wonderlijk mooi

 

 

Openingstijden

Maandag  08:00-18:00
Dinsdag 08:00-18:00
Woensdag  08:00-18:00
Donderdag  08:00-18:00
Vrijdag 08:00-18:00
Zaterdag 08:00-17:00
Zondag 10:00-17:00

Bezorginformatie

  • Wij bezorgen dagelijks in de regio Bergen (NH), Castricum en directe omgeving.
  • Wij zijn aangesloten bij de Fleurop en bezorgen bestellingen die buiten deze regio vallen, via haar bloemisten.
  • Vandaag besteld voor 14:00 uur is vandaag geleverd! (zon- en feestdagen uitgesloten) Zaterdag tot 12u.
  • Bezorgtijdstip kan niet worden gegarandeerd.

Extra informatie

  • Bloemen zijn een natuurproduct.
  • De geleverde boeketten kunnen afwijken.
  • Wij geven 7 dagen vaasgarantie!
  • Prijzen inclusief btw en exclusief € 3.50 bezorgkosten voor bestellingen in Schoorl.
  • Op speciale dagen bezorgen wij ook op zondag
  • Wijzigingen en kennelijke (druk)fouten voorbehouden.