Uitvaart in tijden van Corona


Uitvaartboeketten in coronatijd – wat is er mogelijk?


Bloemen brengen een boodschap op een unieke manier over. In goede, maar ook in verdrietige situaties zoals bij een uitvaart. Ze helpen om op een persoonlijke wijze afscheid te nemen, een laatste eer te bewijzen of om de vriendschap te tonen. Bloemen bieden troost en een blijk van medeleven aan de nabestaanden. Onmisbaar bij een persoonlijk afscheid!

U zult ongetwijfeld hebben gehoord dat afscheidsdiensten momenteel anders verlopen. Niet verrassend, want in deze tijd gelden er voor elke sector strikte regels. Zo ook voor uitvaarten. Het aantal genodigden bij een afscheidsdienst is wederom beperkt tot een maximum van 30 personen. Hierdoor kan niet iedereen bij een afscheid aanwezig zijn en blijven de genodigden vaak beperkt tot de naaste familie. Hierdoor is het voor vrienden, kennissen en collega’s soms moeilijk om hun steun en medeleven te betuigen aan de nabestaanden.

Toch zijn er zeker wel mogelijkheden om, bijvoorbeeld met behulp van bloemen, medeleven te betuigen en de nabestaanden een hart onder de riem te steken. Ook als het niet mogelijk is om zelf bij het afscheid aanwezig te zijn. We zetten hieronder een aantal voorbeelden op een rij:

  • Een erehaag met bloemen

   Bij een groter aantal uitvaarten zien we nu dat vrienden en familie zich, uiteraard op gepaste afstand, langs de route of buiten het uitvaartcentrum in een erehaag verzamelen met een bloem in de hand. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lievelingsbloem van de overledene.

 • Een bloemencondoleance  
   
  Betrokkenen die een rouwkaart ontvangen, maar helaas niet bij het afscheid aanwezig kunnen zijn, kunnen een persoonlijke boodschap schrijven op een kaartje bij een bloem. De bloemen worden op lege plekken in de aula van het uitvaartcentrum gelegd. Op deze manier vertegenwoordigen de bloemen de mensen die niet bij het afscheid kunnen zijn. De familie kan de bloemen en kaartjes na afloop meenemen als steun.


 •    

 • Drive through condoleance

  Het aantal drive through condoleances is de afgelopen periode flink toegenomen. Zo kunnen ook belangstellenden die niet bij de uitvaart kunnen of mogen zijn afscheid nemen van de overledene. Bij sommige drive throughs wordt er gevraagd om een bloem mee te nemen die tijdens uitvaart de ruimte rondom de kist kan vullen.

 • Een bloemstuk voor de afscheidsdienst
   
  Via de uitvaartverzorger is het vaak mogelijk om een bloemstuk te laten bezorgen voor de afscheidsdienst. Dit bloemstuk kan geplaatst worden bij de kist. Zo voelt de familie toch het medeleven van de mensen die hen normaliter zouden omringen. Het is zelfs mogelijk om iets persoonlijks aan het bloemstuk toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een foto van een herinnering of een voorwerp dat je aan de overleden dierbare doet denken.

      


De (uitvaart)verzekering en bloemen

Het is mogelijk om bij uitkering van een uitvaartverzekering het vrij besteedbare bedrag van de uitvaartverzekering te gebruiken voor een prachtig bloemstuk. Zo is het mogelijk om als nabestaande het afscheid van een dierbare mét bloemen toch iets persoonlijker maken.

Bij Euroflower Schoorl kunt u uiteraard terecht voor rouwbloemwerk dat past bij uw overleden dierbare. Komt u in deze tijd liever niet naar de winkel? Dan kunt u uiteraard ook telefonisch of via e-mail contact met ons opnemen. Kijk op de website voor actuele informatie: https://euroflowerschoorl.nl/.


   

 

   

Openingstijden

Maandag  08:00-18:00
Dinsdag 08:00-18:00
Woensdag  08:00-18:00
Donderdag  08:00-18:00
Vrijdag 08:00-18:00
Zaterdag 08:00-17:00
Zondag 10:00-17:00

Bezorginformatie

 • Wij bezorgen dagelijks in de regio Bergen (NH), Castricum en directe omgeving.
 • Bestellingen buiten onze regio worden bezorgd door de bloemisten van FloraNL.
 • Vandaag besteld voor 14:00 uur is vandaag geleverd! (zon- en feestdagen uitgesloten) Zaterdag tot 12u.
 • Bezorgtijdstip kan niet worden gegarandeerd.

Extra informatie

 • Bloemen zijn een natuurproduct.
 • De geleverde boeketten kunnen afwijken.
 • Wij geven 7 dagen vaasgarantie!
 • Prijzen inclusief btw en exclusief € 4.50 bezorgkosten voor bestellingen in Schoorl.
 • Op speciale dagen bezorgen wij ook op zondag
 • Wijzigingen en kennelijke (druk)fouten voorbehouden.